Nu meddelar Västerstaden att ytterligare en anställd stängts av. Foto: SVT

Bostadshärvan kring Västerstaden växer

Publicerad
Uppdrag granskning ·

Efter att Uppdrag granskning avslöjat den svarta handeln med förstahandskontrakt polisanmälde bostadsbolaget Västerstaden en av sina anställda. Nu meddelar de att ytterligare en anställd stängts av.

Läs mer – Västerstaden polisanmäler anställd efter avslöjande

Under tre månader har Uppdrag granskning kartlagt den svarta handeln med hyreskontrakt i Göteborg. Granskningen ledde oss till företaget Västerstaden, som efter att ha tagit del av våra uppgifter polisanmälde en av sina anställda förvaltare för misstanke om att ha tagit emot ersättning vid förmedling av bostäder. Grunden för denna anmälan beskrivs vara uppgifterna som Uppdrag granskning gett till dem. I ett pressmeddelande meddelar nu det privata bostadsbolaget att också en uthyrare skilts från sin tjänst. Det står ingenting om att också den personen är polisanmäld.

Uppdrag granskning söker Västerstaden för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UG – Svartmäklarna

Mer i ämnet