Presidentfamiljen i Azerbajdzjan misstänks ha tjänat drygt sex miljarder kronor på uppgörelsen med Telia Sonera. Här president Ilham Alijev.

”Förtal från vissa cirklar i väst”

Publicerad

UPPDRAG GRANSKNING · Kretsen kring Azerbajdzjans president svarar nu på anklagelserna om inblandningen i den misstänkta mutskandalen som Uppdrag granskning avslöjade i veckan.

I kommentaren som publicerades på en regimvänlig sajt i Azerbajdzjan beskrivs avslöjandet bland annat som ”förtal och en smutsig kampanj från vissa cirklar i väst”.

Samtidigt har Azerbajdzjans mest hyllade journalist Khadija Ismayilova, som fängslades efter att ha granskat regimen och kopplingarna till ett av Telias Soneras dotterbolag, lyckats smuggla ut ett meddelande från fängelset där hon sitter sedan december 2014. ”Det här är en skam för oss och för den svenska regeringen” skriver hon om affären.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

UG - Sveriges största muta?

Mer i ämnet