Kommande: Dyra krognotor på kommuntopparnas arbetsresa

Publicerad
Uppdrag granskning ·

Kommungranskarna är tillbaka i Uppdrag granskning, och börjar i Staffanstorp. Men granskningen av politikernas och tjänstemännens arbete tar reportern Sophia Djiobaridis ut i Europas krogliv.

En vecka varje år åker flera politiker och tjänstemän från Staffanstorp till en stor fastighetsmässa i Cannes. Syftet sägs vara hårt arbete för att locka nya investeringar till kommunen. Men de kvitton som kommunens representanter lämnar efter sig talar ett annat språk.

– Jag tycker det är ett sätt för vissa att få åka ut och resa och få resan betald, säger kommunfullmäktigeledamoten Cecilia Cavallin (MP).

Uppdrag granskning / Kommungranskarna Staffanstorp

Uppdrag gransknings Sophia Djiobaridis har följt i kommuntopparnas fotspår och upptäckt att det som Staffanstorps invånare fått betala bland annat är dyra krogbesök och stora alkoholinköp.

Reportaget sänds i SVT1 och SVTPlay, onsdag 2 oktober kl. 20.

Programledare: Janne Josefsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppdrag granskning / Kommungranskarna Staffanstorp

Mer i ämnet