Sophia Djiobaridis telefonintervjuar en av cannesresenärerna med hjälp av en av sina pärmar. Foto: svt

Mäktigast i Västsverige: Sophia Djiobaridis

Publicerad
Uppdrag granskning ·

Tidningen GT har listat de hundra mäktigaste personerna i Västsverige. Högst upp på listan hamnar Uppdrag gransknings reporter Sophia Djiobaridis.

Kommungranskaren Sophia Djiobaridis är Västsveriges mäktigaste person enligt kvällstidningen GT. Hennes granskning av kommuntopparna i Göteborg och deras resor till fastighetsmässan MIPIM i Cannes fick stort genomslag. Reportaget avslöjade bland annat hur några av de högst uppsatta i kommunen redovisat klädesplagg som lunch och mousserande vin som frukostmat.

Men arbetet med reportaget var besvärligt.

Uppdrag granskning / Kommungranskarna Göteborg

– Jag kände mig inte speciellt mäktig när jag hysteriskt försökte få till ansvarsintervjuerna. När Göteborgs kommuns högsta tjänstemän och politiker bara avbokade mig och vägrade att skicka mig de papprena som jag visste att jag hade rätt att få. Då var jag allt annat än mäktig. Jag kände mig liten som en lus, säger Sophia Djiobaridis till GT.

Läs hela GT:s lista här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppdrag granskning / Kommungranskarna Göteborg

Mer i ämnet