Foto: SVT

Mjölkkrisen – bro över mörka vatten

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Högljudda protester. Burop mot ministern. Det mullrar i mjölksverige. Nu berättar Uppdrag granskning vad som hände efter det uppmärksammade reportaget Kris i Bregottfabriken.

En mjölkgård om dagen tvingades läggas ner i våras. Sedan reportaget sändes har krisen fördjupats – mjölkpriset har sänkts ytterligare och mjölkgårdarna går omkull – en efter en. Regeringen bedyrar att svenska mjölkbönder är viktiga, men vad är egentligen planen för att tackla mjölkkrisen?

Stefan Gård är ordförande för Sveriges mjölkbönder. Han är trött på politikers löften.

UG – Kris i Bregottfabriken

– Det lovas att det ska göras någonting. Det presenteras punktprogram och allt möjligt. Men det händer ingenting, säger han.

Uppdrag gransknings prisbelönta reportrar Sven Bergman och Joachim Dyfvermark granskar regeringens löfte om att bygga en ”bro över mörka vatten” för att rädda bönderna och berättar om böndernas drömmar bortom mjölkkrisen, och vad som händer när verkligheten kommer ifatt.

I samma program: Vi följer de svenska familjerna som sitter fast inne i det slutna Gaza.

Sänds i SVT1 och i SVT Play, onsdag 11 november kl. 20:00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UG – Kris i Bregottfabriken

Mer i ämnet