Tolken Dino Hadzic och Safet Makas läser några av kommentarerna som kommit efter programmet. Foto: SVT

Safet Makas om responsen efter programmet: ”Jag vill tacka alla”

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Efter sändningen av Uppdrag gransknings reportage ”Safet och sanningen” har stödet för Safet Makas, pappan som förlorade hela sin familj, varit stort.

– Jag är bara tacksam, jag vill tacka alla, säger han efter att ha fått ta del av kommentarer från Uppdrag gransknings Facebook-sida.

Under året som gått har Uppdrag gransknings reporter Sanna Klinghoffer följt Safet Makas i hans sökande efter svar på vad som hände när han förlorade sin familj i juli förra året. Safet misstänktes först för att ha mördat dem, men polisutredningen visade att det var hans fru som tog livet av sig själv och barnen.

När reportaget sändes på onsdagen var inflödet av kommentarer i sociala medier stort. Många riktade sig direkt till Safet Makas:

Safet och sanningen

”Safet, du är en fantastisk människa som orkar leva med detta. Jag hoppas att du har många i din närhet som stöttar dig och hjälper dig varje dag. Jag är så ledsen för din skull, du var säkerligen en fin pappa och make.”

”Kan ni hälsa Safet att vi är tusentals människor som tänker på honom och beklagar sorgen?”

”Alla mina tankar går till dig Safet, Hur du finner styrka i den enorma sorg och saknad, är för mig svårt att förstå.”

”Kämpa på Safet, du är otroligt stark!!”

”Jag tänker på dig Safet och det är vi många som gör. Du är aldrig ensam!”

Dagen efter att programmet sänts berättar Safet Makas att det var tungt att se, och att han önskade att det inte var hans familj som reportaget handlade om.

Men han berättar också att responsen har varit stor, att han fått många meddelanden av personer som bland annat vill träffa honom eller skickar varma hälsningar. Han får också, med hjälp av tolken Dino Hadzic,  ta del av flera av de kommentarer som kommit genom Uppdrag gransknings Facebook-sida.

– Jag vill tacka alla, tack för allt stöd.

Reportaget Safet och Sanningen: del 1 till 4 publicerades onsdag den 26 september 2018 och finns att se på SVT Play. I programmet har Uppdrag gransknings team följt Safet Makas försök att förstå det som hände honom och hans familj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Safet och sanningen

Mer i ämnet