När Fidel Ogu gick från tunnelbanan i Hökarängen hälsade en främmande person på honom. Sen fick han ett livshotande knivhugg i magen. – Jag önskar att de kunde säga varför, säger Fidel Ogu. Foto: Frans Huhta Karlsson / SVT

Tre SMR-män gripna efter knivhugg

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Tre män kopplade till nazistiska Svenska motståndsrörelsen har gripits av polis och anhållits misstänkta för mordförsök.

Uppdrag granskning berättade tidigare i vår om knivöverfallet i Hökarängen som höll på att kosta Fidel Ogu livet.

– De sa hej, typ ”Tjena!”. Då stannade jag. Jag ville höra vad de försökte säga. Du vet, kanske behövde de hjälp eller något. Så jag tog ut mina hörlurar för jag ville lyssna på dem, vad de ville säga. Sen blev jag stucken här, så djupt, i min mage, berättade Fidel Ogu för Janne Josefsson.

UG – Det politiska våldet

Igår morse greps tre av männen som misstänks ha varit med vid överfallet. Gripandena beskrivs av polisen som odramatiska.

Trots att tre av de fyra närvarande misstänkta gärningsmännen gick att identifiera från bland annat övervakningskamerabilder har  utredningen tidigare lagts ned, men återupptogs i maj – en knapp vecka efter Uppdrag gransknings reportage.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UG – Det politiska våldet

Mer i ämnet