Kader Bencheref satt i förvar hos kriminalvården i åtta år efter avtjänat straff. Nu har han utvisats till Algeriet. Foto: Aftonbladet/IBL

Utvisad efter åtta år i förvar

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Efter åtta år i förvar har Kader Bencheref utvisats till Algeriet.

Utvisningen verkställdes i går, enligt gränspolisen i Stockholm. Men inte till Marocko, som varit det land polisen försökt med i åtta år, utan till Algeriet.

Läs mer: Inlåst i åtta år – efter avtjänat straff

UG – Kader mot Sverige

– Mannen eskorterades av personal från Kriminalvården och Polismyndigheten. Som nu är på väg hem igen, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen till Uppdrag granskning.

För tio år sedan dömdes Kader Bencheref till utvisning, efter ett antal överfall på kvinnor i Sundsvall. Sedan 2008 har polisen försökt utvisa honom till Marocko.

Läs mer: Flyttas mellan tolv anstalter

I januari i år kunde Uppdrag granskning avslöja att han redan 2007 kontaktat anhöriga – i Algeriet – och att den algeriska ambassaden nu bedömde honom sannolikt vara algerier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UG – Kader mot Sverige

Mer i ämnet