Anställda på Sjöbo kommun får gympa på arbetstid Foto: SVT

Här får anställda träna på betald arbetstid

Publicerad

Sjöbo kommun rankades högt i medarbetarundersökningen för år 2018. Det beror bland annat på kommunens friskvårdssatsningar, enligt HR-avdelningen i Sjöbo. Bland annat får personalen lägga totalt en timme i veckan på att träna – på betald arbetstid.

– Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare, vi vill ha låg sjukfrånvaro och vi vill ha våra medarbetare friska och starka. Det är en win-win, säger Annica Otterman, HR-specialist på Sjöbo kommun.

De anställda kan alltså ta ut 60 minuter på sin arbetstid för att kunna träna. De kan även välja att dela upp timmen så att de till exempel hinner promenera en stund i samband med lunchrasten. Men det är inte tillåtet att gå hem en timme tidigare för att hinna med ett pass utanför jobbet utan friskvården måste tas ut på arbetstid.

– Det räknas som arbete, säger Annica Otterman i klippet ovan där hon och de kommunanställda förklarar mer om hur friskvårdstimmen fungerar.

Friskvårdsbidrag eller träning på jobbet? Hör av dig till oss! 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.