Här grips demonstranten mitt under SVT-intervjun

Publicerad

Över 400 personer greps under en manifestation i Moskva på onsdagen, en av dem när han intervjuades av SVT:s korrespondent.

Omkring 1 200 personer deltog i onsdagens marsch mot maktmissbruk i Moskva, enligt polisens uppgifter. Manifestationen var ursprungligen planerad att vara större, och till stöd för journalisten Ivan Golunov som greps förra veckan.

Gripandet av Golunov, som i sin rapportering avslöjat korruption, ledde till protester i bland annat ryska tidningar. På tisdagen lades dock förundersökningen mot honom ned i brist på bevis och dagens manifestation riktades istället allmänt mot maktmissbruk.

”Det gick som vanligt”

Demonstranterna krävde bland annat att poliserna som var inblandade i gripandet av Golunov ska ställas till svars, skriver TT. Över 400 personer greps, trots att demonstrationen beskrivs som fredlig.

– Inga demonstranter var våldsamma eller betedde sig illa, vad jag kunde se, men det gick som vanligt ändå. Makthavarna vågar inte tolerera några som helst missnöjesyttringar, säger SVT:s korrespondent Bert Sundström som bevakade händelserna på plats.

En av de gripna är en ung man som släpades iväg av polisen mitt under en intervju med Bert Sundström.

SVT vet inte vad som har hänt med personen, men normalt så blir de som grips under demonstrationer i Ryssland hållna i förvar i något eller några dygn, sedan släpps de och döms i vissa fall att betala böter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer