SMHI:s halvarning gäller stora delar av Götaland och Svealand. Foto: Johan Nilsson, TT / SVT Väder

10 december: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Varning för plötslig ishalka i stora delar av landet

Måndagens nederbörd med regn och snö över södra och mellersta Sverige kommer att ersättas med klart väder och låga grader under natten mot tisdag. SMHI har utfärdat klass-1 varningar för plötslig ishalka från Skåne till Värmland.

– Sedan har vi också en risk för stormvindar på kalfjället och kulingvarning längst västkusten, säger SVT:s meteorolog Deana Bajic.

Ryssland och Ukraina eniga om eldupphör

Rysslands president Vladimir Putin och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har enats om metoder för att ”implementera ett helt och obegränsat eldupphör” i östra Ukraina.

– Vi betade av många frågor och mina kollegor har sagt att det var ett bra resultat av ett första möte. Men jag måste vara ärlig, det här var väldigt små framsteg. Jag ville lösa många fler problem, sade Zelenskyj efter mötet.

Drömminuter bakom första segern för Ljungberg

Fredrik Ljungberg kan äntligen glädjas över sin första seger som tränare för Arsenal. I Londonderbyt mot West Ham vände laget 0-1 till 3-1 på nio minuter.

– Det betyder så mycket för spelarna, de har levt under enorm press senaste tiden, säger Ljungberg till Sky Sports.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.