11-åriga Ebbas pappa startar nu en minnesfond. Foto: TT/Privat

11-åriga Ebbas pappa startar minnesfond: ”Kärlek större än hatet”

Uppdaterad
Publicerad

11-åriga Ebba var en av terrordådets offer på Drottningsgatan i Stockholm i april. Samtidigt som förundersökningen nu är klar går hennes pappa Stefan ut med att han startar en minnesfond till minne av sin dotter.
– Miljoner svenska hjärtan sammansvetsades och visade att kärleken är större än hatet, säger hennes pappa.

– Vetskapen om att den rättsliga prövningen närmar sig känns oerhört tung med tanke på att varje dag är en kamp för överlevnad, skriver Ebbas pappa i en kommentar.

Stiftelsen Svenska Hjärtan är till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund. Den ska arbeta för att uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att sprida kärlek, gemenskap och glädje i vardagen, står det på hemsidan.

”7 april förändrade mångas liv”

– Jag hoppas att arbetet med Ebbas minnesfond ska få oerhörd stor betydelse eftersom barn liksom vuxna växer oerhört mycket när deras goda gärningar uppmärksammas, skriver Ebbas pappa Stefan på stiftelsens webbsida.

På stiftelsens hemsida skriver Ebbas pappa om sorgen.

– Den 7 april var en dag som förändrade mitt och många andra människors liv. Men jag vill ta fasta på den kraft som så många visade; att livet, kärleken och ljuset vägrar låta sig besegras av mörkret, skriver han.

”Kärleken större än hatet”

Stiftelsen ska lyfta fram flera goda förebilder i samhället, som får stipendier och hoppas därmed att fler inspireras till att sprida mer glädje och kärlek.

– Miljoner svenska hjärtan sammansvetsades och visade att kärleken är större än hatet. Och att omtanke om varandra är den enda vägen framåt, avslutar Ebbas pappa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet