Foto: TT, Twitter

12 januari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Trump till det iranska folket: ”Står bakom er”

Reaktionerna på Irans erkännande, om att de sköt ner passagerarplanet som kraschade utanför Teheran i onsdags, har inte låtit vänta på sig. Flera världsledare har uttryckt sin bestörtning över nyheten och i Iran har stora protester ägt rum i flera städer. USA:s president Donald Trump skriver på Twitter att han stöttar de iranska protesterna.

”Det får inte bli en ytterligare massaker av fredliga demonstranter, och internet får inte stängas ner. Världen tittar på”, skriver Trump.

Tonåring knivskuren i halsen i Västerås

En kille i övre tonåren har förts med ambulans till sjukhus efter att han blivit knivskuren i halsen, i Råby Centrum i Västerås. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Här jagar de illegala fiskebåtar att sänka

Var femte fisk som fångas i världen idag beräknas vara tjuvfiskad. I Indonesien för myndigheterna krig mot vad landet kallar internationella brottssyndikat skyldiga till omfattande tjuvfiske i indonesiska vatten. De senaste åren har över 500 beslagtagna fiskebåtar sänkts till havets botten.

– Stjäl du fisk blir ditt fartyg bostad åt fisk. Det tycker vi är ett rättvist straff, säger Susi Pudjiastuti, tidigare havs- och fiskeriminister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.