20 mars: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Svensk död i lavin i Italien – ytterligare en saknas

En svensk kvinna i 25-årsåldern har dött i en lavin i skidorten Courmayeur i Italien, bekräftar Utrikesdepartementet för SVT. Ytterligare en svensk saknas efter olyckan.

Den avlidna kvinnan och den saknade personen var i sällskap med två andra personer som klarade sig undan lavinen, enligt tidningen Il Gazzettino.

Sökinsatsen efter den saknade personen har försvårats av väderförhållanden så som svår sikt och låga moln, skriver tidningen. Det var även svårt för helikopter att nå området. Sökandet efter kvinnan återupptas igen på måndag morgon.

Läkarförening: Dödssiffran i Turkiet kan vara dubbelt så hög

Efter förra månadens förödande jordbävning som drabbade Turkiet och Syrien är det fortfarande en stor mängd raserade byggnader som inte genomsökts efter offer. Turkiets nationella läkarförening befarar att den egentliga dödssiffran därför kan vara dubbelt så hög, rapporterar Sveriges Radio.

Turkiska medier har den senaste veckan rapporterat att antalet dödsoffer enbart i Turkiet stigit till 48 448 personer. Men i en intervju med Ekot säger Şebnem Korur Fincancı, ordförande för Turkiets nationella läkarförening, att den verkliga siffran kan vara dubbelt så hög.

– Förstörda hus är fortfarande inte genomsökta, så vi vet inte om det ligger kroppar där inne, säger hon.

Hur många som saknas kan Turkiets regering inte svara på, men det pågår ett arbete för att identifiera de avlidna. Enligt regeringens senaste rapportering är 1 600 kroppar fortfarande oidentifierade, av de som hittats.

Sökinsats i Ronneby skärgård avslutad – fiskare hittad död

En fiskare i 50-årsåldern som anmäldes saknad på söndagen har hittats under en sökinsats i Ronneby skärgård i Blekinge natten mot måndag.

Under söndagskvällen larmade anhöriga till en fiskare som fiskat väster om Dunsön i Ronneby skärgård, att han inte återvänt hem.

– Han är funnen under räddningsinsatsen, förd i land och förd till sjukhus där han konstaterats avliden, säger polisens vakthavande befäl Peter Martin till TT.

En stor räddningsinsats pågick under söndagskvällen. Tät dimma försvårade insatsen, räddningshelikopter kunde till exempel inte användas. Strax innan åtta på söndagskvällen hittades mannens båt tom.

Flera enheter från Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverket deltog i sökinsatsen, som avslutades vid klockan 02 efter att mannen hittats, uppger Sjöfartsverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.