Starka reaktioner på SVT:s granskning av Ryanair

Uppdaterad
Publicerad

”Vidrigt”. ”Sjukt otrevlig hantering”. Det är några av de reaktioner som SVT:s granskning av Ryanair genererat i sociala medier.

I dag kunde SVT berätta omflera vittnesmål från Ryanairpiloter som vittnar om att deras tuffa arbetsvillkor kan vara en fara för flygsäkerheten. ”Det är en nedåtgående spiral”, säger en av de piloter som SVT har talat med.

Detta har väckt starka reaktioner på Twitter.

SVT granskar Ryanair

EGjonas skriver: Dagens nyhet om #ryanair bara bekräftar min princip om att aldrig någonsin flyga med dem. Vidrigt beteende.

Andra kommenterar Ryanairs kommunikationschef Stephen McNamaras hantering av kritiken. Sebbaxter skriver till exempel:

Är han infochefen på Ryanair en Borat-karaktär? Sjukt otrevlig hantering av pilotklagomål o prickningar – ingår 'dryghet' i kärnvärdena?

Signaturen weazl35 tycks bli mer road av McNamars svar:

Steve McNamara vilken lirare...han är iaf ärlig..lol #Ryanair

Många av kommentarerna på Twitter och Facebook kommer från människor som tvivlar på om det är säkert att flyga med Ryanair.

MikaelFalk84 skriver på Twitter: 

Man ska flyga med klass och säkerhet, alltså inte med Ryanair.

sjokaptenen är inte överraskad av SVT:s uppgifter.

angående #ryanair. Är inte förvånad. Tänk bara på dokumentären Ryanair caught napping Flyger aldrig med dem

Fyllpen skriver: Strongt av #ryanair piloter att säga till om förhållanden innan något allvarligt händer! Ni får min eloge! #flygrädd

En annan flygrädd läsare skriver på Facebook:

RyanAir`s kommentar gör inte min flygrädsla speciellt mycket bättre....”Förhoppningsvis kommer du fram helskinnad, men det är en nedåtgående spiral”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Ryanair

Mer i ämnet