Man anhölls för inblandning i Malmö-mord

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits för inblandning i dödsskjutningen av en 48-årig man på Fosievägen i Malmö i slutet av januari. Han hämtades till förhör under tisdagen och är anhållen för medhjälp till mord.

Den 48-årige mannen sköts då han satt i sin bil på en parkeringsplats. Han skadades svårt och avled senare på sjukhus.

Den misstänkte mannen har tilldelats en försvarare och förhör med honom har inletts. Men ärendet är sekretessbelagt.

Dödsskjutningar i Malmö

-Jag vill inte kommentera hans ålder. Jag vill i nuläget inte heller kommentera om det kan finnas fler inblandade eller hur utredningen fortsätter, säger kammaråklagare Anna Palmqvist.

Kan vara genombrott

Det var vid sjutiden på kvällen den 31 januari som polisen fick larm om att flera skott avlossats på Fosievägen.

När den första polispatrullen kom till platsen hittades 48-åringen svårt skadad i bilen. Han hade skjutits med flera skott.

Anhållandet kan vara ett genombrott i mordutredningen. Sedan mitten av maj förra året har åtta dödsskjutningar skett i Malmö.

I två av de andra pågående utredningar har sju personer häktats. Tre är häktade för inblandning i det så kallade taximordet, där en 31-årig man sköts ihjäl och fyra i mordet på en 19-åring utanför ett gatukök i somras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningar i Malmö

Mer i ämnet