• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sedan lagen ändrades den 1 oktober har domstolar givit polisen tillstånd för så kallade hemliga tvångsmedel 200 gånger, enligt Petra Lundh. ”Det rör sig om förberedelse till mord, grova vapenbrott och annan grov brottslighet”, säger hon. Foto: SVT

26 februari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Kompositören Georg Riedel är död

Kompositören och musikern Georg Riedel har avlidit efter en tids sjukdom, uppger familjen för TT. Han blev 90 år gammal.

Israel planerar evakuering av civila i Gaza

Israels premiärminister Benjamin Netanyahus stab uppger att militären lagt fram en plan för evakuering av civila från Gaza.

”Den israeliska armén har för krigskabinettet lagt fram en plan för att evakuera befolkningen från krigsområden i Gaza, tillsammans med planen för den kommande operationen”, står det i ett uttalande på hebreiska från Netanyahus stab.

Rikspolischefen: Över 30 gripna med hjälp av ny avlyssningslag

Polisen har förhindrat en rad grova brott och gripit över 30 personer med hjälp av den nya lagen som gör det tillåtet att avlyssna utan konkret brottsmisstanke. Det säger rikspolischefen Petra Lundh i en intervju för SVT:s Agenda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.