Det är oklart vad som orsakat branden men enligt polisen är det inget som tyder på att den ska vara anlagd. Foto: Mikael Nilsson

5 maj: Nattens nyheter

Publicerad

Brand i tågvagn i Malmö

En tom tågvagn som stod vid sidan av en bangård brann i centrala Malmö. Branden påverkade tågtrafiken med förseningar och inställda avgångar på enstaka tåg innan trafiken kom igång igen. Enligt polisen är det oklart vad som orsakat branden, men ingenting tyder på att den ska vara anlagd.

Sex palestinier döda i flygattacker

Under lördagen avfyrades omkring 250 raketer mot Israel – som svarade med flygattacker mot mål i Gazaremsan. Enligt nyhetsbyrån AP har sammanlagt sex palestinier dött efter oroligheterna. Nu uppmanar EU att upphöra med raketbeskjutningen från Gaza mot Israel för att säkertställa att civila skyddas.

Liverpool ny serieledare i Premier League

Newcastle kvitterade och storstjärnan Mohamed Salah bars ut på bår. Men efter stor dramatik lyckades Liverpool till slut ändå vinna med 3–2 och är ny serieledare i Premier League-fotbollen. Med en match kvar att spela finns hoppet om att vinna ligatiteln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.