Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Väljarna i Kalifornien ska ta ställning till en av de största satsningarna hittills mot hemlöshet och psykisk ohälsa i USA. Foto: Cornelia Schauermann/SVT

5 mars: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Explosion vid flerfamiljshus på Lidingö – två skadade

Något har detonerat vid entrén till ett flerfamiljshus på Lidingö öster om Stockholm. Två personer har skadats lindrigt, uppger polisen.

Under måndagskvällen inträffade även en explosion i ett trapphus till ett flerfamiljshus i Farsta, söder om Stockholm. Fem personer skadades lindrigt.

Norge fortsätter att finansiera Unrwa

Norges FN-ambassadör Merete Fjeld Brattested uppger att Norge kommer att fortsätta skicka bistånd till det palestinska FN-organet Unrwa.

Detta efter att flera länder, inklusive Sverige, pausat sitt stöd efter att Israel bland annat anklagat tolv Unrwa-anställda för att ha deltagit i Hamas attacker den 7 oktober.

Kalifornien ska rösta om historisk satsning mot hemlöshet

I Kalifornien lever nästan 200 000 hemlösa, i många fall till följd av missbruk och fattigdom. Nu ska väljarna i delstaten ta ställning till ett av landets största krafttag någonsin mot hemlöshet och psykisk ohälsa.

– Många hemlösa är psykiskt sjuka. Det är ett växande problem, säger advokaten Randy Shaw.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.