”I sitt nya hem fick Iggy allt det vi önskade för honom. En familj som älskade honom, gav honom trygghet, omsorg och kärlek i överflöd”, skriver Hundar Utan Hem på sin Facebooksida. Foto: Hundar Utan Hem

Adoptivhunden Iggy dog i terrordådet på Drottninggatan

Uppdaterad
Publicerad

Fyra människor har hittills bekräftats döda i terrordådet på Drottninggatan i centrala Stockholm. Men bland offren finns också hunden Iggy som kom till Sverige år 2012. I ett känslosamt inlägg på sin Facebooksida skriver nu organisationen ”Hundar utan hem” om sorgen.

Strax före klockan 15 på fredagseftermiddagen den 7 april körde en lastbil in i en folkmassa på Drottninggatan i centrala Stockholm. Fyra personer har bekräftats döda och femton personer har skadats i attacken.

Men bland de som drabbats fanns också en hund, som fått en egen minnesplats där mängder av människor tänt ljus och lagt blommor för att hedra och sörja.

”Hade en familj som älskade honom”

Nu har den ideella hjälp-organisationen ”Hundar Utan Hem” bekräftat att den hund som dödats är adoptivhunden Iggy som kom till Sverige 2012. På sin Facebooksida skriver de om sin förlorade fyrfota vän:

”Med stor sorg har vi fått beskedet att den hund som omkom vid terroristattacken på Drottninggatan var Iggy som vi på Hundar Utan Hem hjälpt att hitta sitt hem i Sverige. Iggy kom från rescuet Dogs Aid som ligger utanför Dublin och han flyttade till Sverige 2012. I sitt nya hem fick Iggy allt det vi önskade för honom. En familj som älskade honom, gav honom trygghet, omsorg och kärlek i överflöd.

LÄS MER: Här minns hela Sverige terrorns offer

Terror och våld kommer så obehagligt nära när det drabbar människor på en plats som man ofta besöker. Fyra människor varav ett barn miste livet och i detta fall även en hund. Medmänniskor har lämnat så fina blommor, hundgodis och annat för att hedra minnet efter Iggy – en hund, människans absolut bästa vän och en älskad familjemedlem”.

Familjens vädjan: Vill sörja i fred

De ber samtidigt folk att respektera den svåra tiden för familjen:

”Våra tankar går nu till Iggys matte och husse som på ett mycket traumatisk sätt förlorade sin vän i detta fruktansvärda dåd. Familjen ber om att få vara i fred för att kunna bearbeta det fruktansvärda som hänt och sorgen efter sin älskade hund, och vi ber er respektera det”.

LÄS MER: Här hedras terrorns offer med en tyst minut

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer