Åkesson: ”Alliansen och de borgerliga partierna valde att ta makten med vårt stöd”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll drar Sverigedemokraternas landsdagar igång i Norrköping. Fokus kommer då att ligga på ordningsproblem i riksdagsgruppen samt hur partiet ska behålla sina väljare när övriga partier ändrat sin migrationspolitik.

Under torsdag kväll startade SD:s landsdagar. Förutom tidigare nämnda frågor lyfts även diskussionen kring vilka möjligheter SD har att påverka vilken regering Sverige kommer att få efter valet nästa år.

Jimmie Åkesson menar att Kristdemokraterna och Moderaterna måste förtjäna deras stöd.

Sverigedemokraternas landsdagar 2017

– Exemplet Gävle är ju extremt på det sättet att Alliansen och de borgerliga partierna valde att ta makten med vårt stöd, men man förväntar sig att kunna behålla makten utan att överhuvudtaget prata med oss, utan att ge oss något tillbaka och utan att ta hänsyn till att vi finns där. Då kan man inte förvänta sig att få behålla stödet, säger Jimmie Åkesson i Aktuellt.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverigedemokraternas landsdagar 2017

Mer i ämnet