Foto: TT

Åklagaren inleder förundersökning mot Martin Timell

Publicerad

Åklagare ska ha inlett en förundersökning mot Martin Timell. Det gäller en händelse i en badtunna på en jobbfest 2008 där programledaren anklagas för att ha antastat en 26-årig praktikant.

En tidigare medarbetare har berättat att hon under en jobbfest 2008 blev sexuellt trakasserad av Martin Timell. Under måndagen polisanmälde hon honom.

Nu har åklagare inlett en förundersökning mot programledaren.

– Jag kan bekräfta att det pågår en förundersökning. Men vad den gäller och vad som hänt kan jag inte säga eftersom det råder förundersökningssekretess, säger åklagare Anna Bengtsson till SVT Nyheter.

”Anser det vara våldtäkt”

Kvinnan ska ha berättat om övergreppen för TV4-ledningen, som hon menar inte agerat.

– Om TV4 själv gjort det, hade inte jag behövt göra det. Men jag orkar inte prata mer om det som har hänt, utan hänvisar till min advokat Elisabeth Massi Fritz, säger hon till SVT Nyheter.

– Det finns många skäl till att anmälan inte gjorts tidigare, men det är inget vi går in på nu, säger Elisabeth Massi Fritz.

Tar timeout

Martin Timell anklagas för kränkningar och sexuella trakasserier mot flera medarbetare och har tagits ur tjänst. TV4 har beslutat att samtliga program som Timell skulle ha synts i under hösten tas bort från tablån.

– Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat, har programledaren sagt till Expressen.

Till TV4-nyheterna säger innehållsdirektör Åsa Sjöberg att man nu ska utreda de uppgifterna som framkommit noggrant och därför tar Martin Timell nu timeout.

DÄRFÖR NAMNPUBLICERAR SVT NYHETER MARTIN TIMELL

Visa

TV4 har beslutat att stoppa alla program med programledaren Martin Timell. För att vi ska kunna berätta varför folkkära TV-program lyfts ur tablån är det rimligt att berätta vem denna programledare är. Allmänintresset är stort.

Charlotta Friborg, ansvarig utgivare riksnyheterna SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet