Foto: Christine Olsson/TT

Alexander Bard lämnar Liberalerna efter kritikstorm

Publicerad

Tv-profilen Alexander Bard har valt att lämna Liberalerna, efter ett uppmärksammat inlägg på Twitter. I inlägget som väckt enorm kritik, går han till attack mot Black lives matter-rörelsen.

På Twitter skriver han bland annat att svarta människor ska ta tag i sina liv och sluta leva på bidrag. Hans ord har mötts av en kritikstorm i sociala medier och en namninsamling som kräver att TV4 avslutar sina samarbeten med honom har hittills samlat över 20 000 underskrifter.

Enligt Sveriges Radio Ekot hade han under dagen ett samtal med partiet som ledde till att han valde att lämna Liberalerna.

”Kärringdynga”

Till Aftonbladet säger han att han inte vill diskutera sina kommentarer.

– Sånt tjafs. Tonalitet och etikett är kärringdynga, det får andra diskutera. Jag diskuterar verkligheten, säger han och tillägger att han vill lyfta fram en belgisk svart kvinna som håller med honom i hans åsikter, säger Alexander Bard till tidningen.

”Hans egna privata åsikter”

TV4 skriver i ett sms till TT att kanalen inte ansvarar för profilers privata åsikter.

”Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina sociala plattformar och måste svara för dessa själv. Det är inte en fråga för TV4 att svara på. Däremot tar vi ansvar för de program vi sänder”, skriver kommunikationschefen Charlie Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.