Oppositionspolitiker Alicja Kapica (M) och kommunalråd Peder Björk (S) är överens om att bostadsfrågan är oerhört viktig. Foto: SVT

Alicja Kapica (M): ”Bostadsbristen hämmar Sundsvalls tillväxt”

Uppdaterad
Publicerad

Byggandet av bostäder är en viktig fråga för Sundsvalls framtid. Det är Alicja Kapica (M) och kommunalråd Peder Björk (S) överens om.

– Det är alldeles för många som väntar på bostad och det hämmar också Sundsvalls tillväxt, eftersom det inte finns bostäder att flytta till, menar Alicja Kapica (M), oppositionspolitiker.

300 studentbostäder

Målet för Sundsvalls kommun är att det ska finnas 100.000 invånare år 2021 och frågan är hur det ska bli möjligt, när det redan nu saknas bostäder?

Val 2018 – #dinröst

– Bostäder är en nyckel till det och det är därför det är så glädjande att bostadsbyggandet har kommit igång. I eftermiddag tar vi absolut om ett ärende som handlar om möjligheten till närmare 300 studentbostäder. Det är också en viktig del i hur vi ska utveckla Sundsvall, säger kommunalråd Peder Björk (S).

Fler mindre lägenheter

Enligt honom färdigställs det 800 bostäder de kommande åren, något som kommunalrådet menar är viktigt för Sundsvalls utveckling. Moderaterna vill också se att det kommunala bostadsbolaget bygger mer.

– Man måste locka fler byggherrar att vilja bygga här i Sundsvall, men det är också att uppdra till Mitthem att bygga fler mindre lägenheter, säger  Alicja Kapica (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet