Här släpper de loss i en riktig alliansdans

Uppdaterad
Publicerad

Klappande händer, bugg och sittdans. Det var med musik, glädje och ett budskap om kärlek som de borgerliga partiernas valkickoff ägde rum på tisdagen.

– Alla ni som älskar Alliansen – säg ja!!!

Alliansens valkickoff drog i gång med ett försiktigt jubel när en entusiastisk värd intog scenen för att få ministrar och andra att lämna sina stolar, släppa loss i benen och ”släppa ut glädjen” inför dagens upptakt till riksdagsvalet.

Val 2014

– Ni som känner igen låten – kan ni bara börja gunga lite? Var inte blyga, var inte stela, ljöd hejarropen.

Och efter en stunds sittdansande och tveksamma blickar blev det ändå något av en dansfest på Lavalhallen utanför Stockholm.

Ask vågade

Somliga svängde om på dansgolvet i äkta Gustav Fridolin-stil när musikal-dängan ”Fame” och 60–talsklassikern ”Ain’t no mountain high enough” pumpade ur högtalarna.

Bland andra syntes biståndsminister Hillevi Engström (M), justitieminister Beatrice Ask (M) och infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) leendes släppa ut sina inre dansgudinnor längst fram på golvet.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) bjöd dessutom upp till bugg och svängde några varv med kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M).

”Tänk om killarna kunde komma i gång”

Men alla var inte lika entusiastiska. Finansminister Anders Borg (M) hade en mer blygsam dansstil och verkade inte riktigt vilja släppa loss, trots ihärdiga försök från scenen. Flera i de bakre leden bestämde sig också för att bara klappa händerna.

– Här framme är ni verkligen laddade tjejer, tänk om killarna kunde komma i gång likadant, ropade den dansande värden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet