Björn Forsell (till vänster i bild) säger att Sverigedemokraterna kan komma att utnyttja vågmästarrollen och rösta på S-budgeten, vilket kan ställa till det för moderaten Anders Willander (till höger i bild) som vill fortsätta med Alliansstyret i Tranås kommun. Foto: SVT/TT arkivbild

Alliansen vill fortsätta att styra i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

I Tranås kommun kommer Alliansen att fortsätta försöka styra. Men minoritetsstyret kan bli tufft och Sverigedemokraterna hotar att fälla styret.

Det är P4 Jönköping som rapporterar att SD hotar att fälla Alliansen i Tranås. Alliansen har 17 mandat, de rödgröna har 16 mandat och SD har åtta mandat. Alliansen siktar på att försöka styra Tranås kommun i minoritet, berättar kommunstyrelseordföranden Anders Wilander (M) för P4 Jönköping.

Men Björn Forsell som är ledande sverigedemokrat i Tranås säger att partiet kan komma att utnyttja vågmästarrollen.

Val 2018 – #dinröst

– Det kan bli så att vi röstar för Socialdemokraternas budget och det blir ju inte så kul för Alliansen i så fall, säger Björn Forsell till P4 Jönköping.

Willander säger att hotet från SD är densamma som det varit sedan 2014 och att Alliansen lyckats lösa situationen då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet