Alliansen vill inte ha med MP

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna vill ha med Miljöpartiet i riksdagens pensionsgrupp.

Men det motsätter sig alliansen med motiveringen att MP inte tror på ekonomisk tillväxt, vill att vi ska arbeta mindre samt kräver höjd sjukersättning.

Partiet är därför inte moget att ta ansvar för framtida pensioner, skriver allianspartiernas gruppledare på Dagens Nyheters debattsida.

Gruppledarna anser också att tidpunkten för att bjuda in Miljöpartiet är illa vald då en av de viktigaste frågorna handlar om möjligheten att jobba längre samt höjd pensionsålder.

De pekar också på att det krävs enighet i pensionsgruppen för att bjuda in ytterligare ett parti. Då räcker det inte att Socialdemokraterna är största parti i riksdagen.

”En regering som kallar sig samarbetsregering kan inte inleda sitt ansvar för pensionssystemet med att riskera att undergräva det”, skriver de fyra gruppledarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.