Magdalena Andersson besöker Gotlands regemente under Almedalsveckan. Foto: Henrik Montgomer/TT

Sverige har inte fått den nya och längre turkiska ”terrorist”-listan

Uppdaterad
Publicerad

Sverige väntar fortfarande på mer information om den utökade listan med namn på personer som Turkiet anser ska utlämnas på grund av terrorbrott.

– Senast jag hörde hade vi inte fått en sådan lista än, säger statsminister Magdalena Andersson till Sveriges Radios Godmorgon världen.

Samtalen om personer i Sverige som Ankara kopplar till den kurdiska organisationen PYD har varit centrala i förhandlingar om ett eventuellt svenskt Natomedlemskap.

Under torsdagen sade den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogan att Sverige hade gått med på att lämna över 73 'terrorister' till Turkiet.

Den svenska statsministern svarade på söndagsmorgonen inte på Sveriges Radios fråga om hur många namn det ska handla om. I stället betonade hon att överenskommelsen inte är ett juridiskt bindande avtal.

– Det är den svenska definitionen av terror som gäller, säger Magdalena Andersson.

Skillnader i tonläget

Erdogans uttalanden har i internationella tidningar beskrivit som triumferande.

– Det är inte helt ovanligt att när olika parter kommer överens gör man lite olika tagningar av det. Inte minst när man pratar med media, säger Magdalena Andersson.

– Jag tror det är där vi befinner oss.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Sverige har redan lovat utlämnandet av 73 terrorister till Turkiet”. Hör Erdogans tal. Foto: Gabriel Bouys/AFP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.