Hör statsepidemiologen Anders Tegnell berätta om vad som kunde ha gjorts annorlunda i hanteringen av coronaviruset i Sverige. Foto: Skavlan/SVT

Anders Tegnell: ”Vi kunde ha börjat kommunicera tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

I ”Skavlan” ser statsepidemiologen Anders Tegnell tillbaka på hur coronapandemin hanterats i Sverige.– Vi kunde ha börjat kommunicera och diskutera vad vi behöver göra ännu tidigare, säger han.

Anders Tegnell diskuterar vidare kring varför man inte agerade tidigare.

– Det var nog många med oss som först såg Kina och tänkte: Det händer konstiga saker i världen – det händer på ett ställe och det kanske inte behöver bli så mycket mer.

”Satte igång tankeverksamheten”

Han förklarar att den snabba spridningen av corona i Italien kan ha bidragit till att resten av världen började vidta åtgärder.

– Jag tror att alla blev rätt chockade när det blev som det blev i Italien och det tror jag satte igång tankeverksamheten i många delar av världen.

Se intervjun med Anders Tegnell i klippet ovan. Skavlan sänds fpå SVT1 klockan 21.00 och går även att se på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.