Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Magdalena Anderssons(S) känga mot Ulf Kristerssons (M) pågående regeringsförhandlingar. Foto: TT

Andersson: Utesluter inte att stoppa delar av budgeten

Uppdaterad
Publicerad

Den avgående statsminister Magdalena Andersson (S) har tidigare varit kritisk mot att oppositionen stoppat delar av regeringens budget – men hon utesluter inte att använda metoden själv.

– Det är en ny praxis som är satt. Vi får förhålla oss till den nya praxisen och så får vi se vad som är bästa sättet att hantera det på, säger hon till Dagens Nyheter.

Magdalena Andersson kan redan i veckan komma att lämna statsministerposten och istället bli oppositionsledare. I den rollen utesluter hon inte att använda sig av metoden att försöka stoppa delar av regeringens budget och göra enskilda utbrytningar ur statsbudgeten – trots att hon tidigare varit kritisk till att oppositionen gjort detta mot hennes regering.

– Det är något som vi får diskutera i vår grupp nu, om den nya standard som är satt av de borgerliga partierna. Både vad gäller det och om misstroendeförklaringar, säger hon till Dagens Nyheter.

Regeringsbildningen

Kommer granska den nya regeringen hårt

Den avgående statsministern lovar även en hård granskning av det nya regeringsunderlaget.

– När Ulf Kristersson är statsminister är det Sverigedemokraterna som kommer att hålla i kopplet. Vi kommer naturligtvis att granska både Sverigedemokraterna och regeringen, säger hon till Dagens Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet