Foto: TT/SVT

Anna Kinberg Batra: Skicka iväg Jonas Sjöstedt till Kuba!

Publicerad

Moderaterna avslutade årets politikervecka i Almedalen, och efter sitt tal medverkade partiledare Anna Kinberg Batra i SVT:s Opinion Live, där hon fick chansen att skicka iväg Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt på en fiktiv sommarsemester: Rakt ut i den karibiska övärlden, till Kuba.

Kinberg Batra tog i sitt Almedalstal upp ämnen så som otrygghet och sexuella övergrepp, och krävde fler poliser, lag och ordning och hårdare straff.

I sin medverkan i SVT:s program Opinion Live, som sänds efter talet, fick hon, som andra partiledare före henne, den eftertraktade chansen att rekommendera en riksdagskollega att åka på en mer eller mindre angenäm sommarsemester.

Almedalen 2017

LÄS MER: Kinberg Batra: ”Åk härifrån, Sverigehatare”

Kinberg Batra valde att ge sitt resetips till Jonas Sjöstedt (V).

– Borde inte vänsterledaren åka till Kuba, och se hur det blev med den där kommunismen egentligen, sade Kinberg Batra i sändningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2017

Mer i ämnet