Ännu en kandidat lämnar Habodemokraterna

Uppdaterad
Publicerad

Eva Rydell blir den fjärde kandidaten som drar tillbaka sin kandidatur för Habodemokraterna. Hon hävdar att hon inte ens visste att hon gett sitt samtycke till att stå med.

– Jag har jobbat som undersköterska i hela mitt liv, så jag värnar om de äldre, de sjuka och svaga. Vi satt och pratade om det och hur det hade blivit här i Habo, så jag trodde att jag skrev på att jag höll med om det, säger hon.

Men den förklaringen tror partiets ordförande inte på. Och han tycker inte heller att han varit otydlig med vad det handlade om när Eva skrev på.

Val 2018 – #dinröst

Sa ja till slut

– Jag har känt henne länge. Vi var med i Sverigedemokraterna tillsammans och när jag fick sluta där följde hon med. Jag frågade henne två-tre gånger om hon ville kandidera och till slut sa hon ja och skrev på, säger Morgan Malmborg.

Tidigare i somras lämnade två kandidater listan efter SVT:s granskning om vilka brott politiska kandidater begått under de fem senaste åren. I samma veva hoppade en tredje kandidat av listan eftersom han inte var bosatt i Habo kommun. 

Men att ytterligare en kandidat nu drar tillbaka sitt samtycke bekymrar inte Morgan Malmborg.

– Vi har en öppen lista så det kommer att finnas 10-15 namn. Vi hoppas att det kommer räcka.

Har skrivit på

För att vara med på listan krävs att kandidaten både skrivit på en förklaringsblankett och en samtyckesblankett. Det har Eva Rydell gjort. Hon medger att hon inte kontrollerat vad hon skrivit på, men är helt säker på att hon inte tackat ja till att kandidera.

– Absolut inte, jag har varken tid eller lust att ägna mig åt politik, så det skulle jag aldrig göra. Och jag står inte alls för det som Habodemokraterna står för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet