Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”På toppen var det väl en 130 gånger pengarna”, säger Anton Högman. Men att satsa på krypto har sina toppar och dalar. Se kryptoentreprenören berätta mer i klippet. Foto: Storyblocks/Marco Nilson, SVT

Anton lånade för att köpa krypto – förlorade allt

Publicerad

Lika snabbt som det kan gå upp inom krypto, kan det gå ned. Det finns tusentals olika kryptovalutor, vissa är dagsländor som plötsligt faller ihop och dör. Anton Högman satsade allt på en av dem.

När Anton Högman gör något, så gör han det helhjärtat. All-in. Som för ett par år sedan då han tröttnat på att jobba på lager och på Posten och skulle ge sig in i e-handel istället. Han tog ett lån utan säkerhet, med dyrare ränta, på 150 000 kronor för att sälja trollstavar i sociala medier.

I väntan på att bolaget blev registrerat spekulerade han med pengarna på börsen. Gärna i nystartade, mindre bolag. Sådant som kan ge hög avkastning, fast till hög risk.

– Och så tänkte jag, varför inte testa att göra samma sak fast inom en annan bransch, som krypto? Och det gick bättre än förväntat. På toppen var det väl en 130 gånger pengarna, säger Anton Högman.

Hör Anton Högman berätta om den dramatiska vändningen som förändrade allt i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.