• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen i Västra Götalands län med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Alla i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Lyssna på Sveriges Radio för mer information. Industribrand i Bergsjön

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S): ”Det vore intressant att veta vad Vänsterpartiet har för alternativ. Foto: Vlada Cakic, SVT

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark om hotet från Vänsterpartiet: ”Skapar mer kaos och oreda”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet hotar Eva Nordmark (S) med misstroende om reformeringen av Arbetsförmedlingen inte stoppas. Nu slår arbetsmarknadsministern tillbaka.
– Det skapar mer kaos och oreda, säger hon.

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt rasar mot ”kaosprivatiseringen” av Arbetsförmedlingen – och hotar med att väcka en misstroendeförklaring om S/MP-regeringen inte backar. Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är med på tåget.

Till SVT Nyheter säger nu arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att regeringen aldrig kommer att acceptera ”vita fläckar” i landet och att hennes prioritet är ”en statlig arbetsmarknadspolitik som är tillgänglig i hela landet”.

Samtidigt svingar hon tillbaka mot Jonas Sjöstedt:

– De har ju ställt upp bakom Januariavtalet så det här är inga nyheter för Vänsterpartiet. Det vore intressant att veta vad de har för alternativ tillsammans med moderater, kristdemokrater och Sverigedemokrater.

”Vad är alternativet?”

Arbetsmarknadsministern beskriver samtidigt läget i Arbetsförmedlingen som allvarligt.

– Det är följden av den M/KD-budget som riksdagen beslutade om. Det vi försöker göra nu är att hantera den situationen och ge myndigheten stabila långsiktiga förutsättningar där vi tillsätter resurser i nästa års budget. Det är ett arbete som behöver göras här och nu och jag tycker att Jonas Sjöstedt blir svaret skyldig: Vad är alternativet?

Hon tillägger:

– Att göra som Vänsterpartiet gör nu tror jag bara skapar mer kaos och oreda och det är inte bra om vi värnar arbetsmarknadspolitiken och tillgängligheten i hela landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer