Artisten som nu häktats greps och anhölls på Arlanda flygplats tidigare i veckan. Foto: Pontus Lundahl/TT

Känd artist häktad för rån i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En känd manlig artist häktades på onsdagen, på sannolika skäl misstänkt för ett rån i Stockholmsförorten Kista tidigare i somras.

Själv nekar han till brott.

– Han hoppas att det här ska utredas snabbt, säger hans försvarare Alain Soussi.

Den misstänkte artisten är prisbelönt och hans musik har miljontals spelningar på strömningstjänster. Han greps och anhölls på Arlanda flygplats tidigare i veckan, efter att ha varit anhållen i sin frånvaro i drygt tre veckor.

Under förmiddagen fattade Solna tingsrätt, efter en förhandling bakom stängda dörrar, beslut om att han ska häktas.

Åklagaren: ”Känsligt läge”

Åklagaren Lotta Karlsson är mycket förtegen kring utredningen.

– Jag kommer inte att lämna så mycket uppgifter om hur det här har gått till. Det är ett känsligt läge i utredningen och det är också därför han är häktad, säger hon.

Hon vill inte säga något om hur det misstänkta rånet gått till eller vilken bevisning som finns mot den misstänkte artisten.

Artisten har av polisen kopplats till en kriminell gruppering i Stockholmsområdet. Åklagaren vill dock inte kommentera om det rån han misstänks för har koppling till organiserad brottslighet.

– Det kan jag inte lämna några uppgifter om nu, säger Lotta Karlsson

Nekar till brott

Mannens försvarare, advokat Alain Soussi, säger att hans klient förnekar brott.

– Han är väldigt besviken över att ha blivit häktad. Han hoppas att det här ska utredas snabbt och att man kommer fram till precis det han har sagt, att han inte har begått det här brottet, säger Alain Soussi.

Minderårig misstänkt

Mannen häktades på sannolika skäl, den högre misstankegraden, och åklagaren får enligt beslutet ålägga mannen restriktioner i häktet.

Ytterligare två personer är häktade i ärendet sedan tidigare. Utöver de häktade är en minderårig person också misstänkt i ärendet, bekräftar åklagaren för SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer