Darin uppträder på Allsång på Skansen sommaren 2017. Arkivbild. Foto: Erik Simander/TT

Artisten Darin kommer ut som homosexuell

Publicerad

På Instagram skriver artisten och låtskrivaren Darin Zanyar om att alla i världen ska kunna vara stolt över och accepteras för vem de är.

”Jag vet hur svårt det är. Det tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara gay”, skriver musikstjärnan.

Prideveckan i Stockholm är över för i år men fortsätter likväl på sociala medier.

Darin, som blev känd efter sitt medverkande i den första upplagan av musikprogrammet Idol, skriver att han är stolt över att komma ut som homosexuell och önskar ”Happy Pride”.

”Finns kvar att göra”

Med anledning av coronapandemin blev hela Prideveckan 2020 digital, liksom den färgsprakande paraden som brukade gå genom huvudstaden.

Kronprinsessan Victoria lyfte i festivalens öppningstal vikten av att genomföra Prideveckan och att stå upp för hbtq-rörelsen trots de svåra omständigheterna.

– Det är en påminnelse om alla de framsteg som gjorts – men också om allt som finns kvar att göra. Och det ansvaret vilar på oss alla. På dig och på mig. Vi får inte bli tysta, säger prinsessan i talet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.