Stockholmspolisen har gripit en person som misstänks vara den s.k. lasermannen. Ur Rapport. Medverkande: Gunnar Falk, försvarsadvokat Reporter: Sune Lindgren

Ausonius förhörd om tyskt mord

Uppdaterad
Publicerad

Tysk polis och åklagare har nyligen varit i Sverige och förhört livstidsdömde John Ausonius, den så kallade lasermannen, om ett mord i Frankfurt i Tyskland 1992 rapporterar SR Ekot.

Ausonius ska ha anklagat en kvinna som jobbade på en restaurang i staden för att ha stulit hans fickkalender. Kvinnan sköts natten därpå ihjäl.

Mordvapnet och dess kaliber var identisk med en pistol Ausonius haft men påstått att han sålt, han nekar till brott.

Det var tidigare känt att tysk polis ville förhöra Ausonius i samband med mordet på kvinnan, men nu bekräftar Ausonius advokat Thomas Olsson att förhören ägt rum.

Ausonius sitter i dag fängelse på livstid dömd för ett mord, nio mordförsök och två bankrån i Sverige under hösten och vintern 1991-92.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.