Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson om vad TV4:s Kalla faktas granskning kan för betydelse framåt – för SD och för Tidösamarbetet. Foto: SVT

”Avslöjandena kan skada Tidösamarbetet”

Uppdaterad
Publicerad
Analys ·

Avslöjandena att Sverigedemokraterna seglar under falsk flagg på sociala medier är uppseendeväckande och allvarliga på flera olika sätt. De kan också komma att skada Tidösamarbetet.

Mats Knutson

Inrikespolitisk kommentator

Trots skrivningarna i Tidöavtalet om att partierna ska hålla en god ton mot varandra, har det via Sverigedemokraternas anonyma konton spridits inlägg som gör narr av partiledare inom Tidösamarbetet, visar TV4:s Kalla faktas granskning.

Nu är det valrörelse, de här frågorna är högt på agendan. Då kommer naturligtvis övriga Tidöpartier som utsatts att försöka ge igen och angripa Sverigedemokraterna tillbaka. Det kan skapa sår som det tar tid att läka.

Det här är en analys

Slutsatserna är journalistens egna. SVT:s medarbetare agerar inte i något politiskt parti-, företags- eller intresseorganisations intresse. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.

SD och avslöjandet om ”trollfabriker”

Mer i ämnet