Foto: svt

Axel Josefson föreslås ersätta Jonas Ransgård

Uppdaterad
Publicerad

Valberedningen föreslår att Axel Josefson ersätter Jonas Ransgård som gruppledare för Moderaterna i Göteborg.

Förslaget om att Axel Josefsson föreslås bli den som ska ersätta Jonas Ransgård skickades ut internt inom Moderaterna under natten till torsdagen.

– Jag är hedrad över att bli nominerad, och jag hoppas bli vald på måndag, säger Axel Josefson till SVT Nyheter Väst.

Val 2018 Väst

Källor till SVT Nyheter Väst beskriver förslaget som en kompromiss i den falangstrid som funnits tidigare mellan Jonas Ransgård och Hampus Magnusson, som föreslås bli vice gruppledare.

-Jag har inga kommentarer till om jag är en kompromiss eller inte, men som gruppledare gäller det att ha förankring i hela gruppen och kunna lyssna och det kan jag, säger Axel Josefson.

Omröstning på måndag

Moderaternas fullmäktigegrupp kommer att rösta om förslagen på måndag klockan 18. På det mötet kan någon komma att utmana valberedningens förslag. Gruppen består av 18 röstberättigade personer.

Axel Josefson är idag Moderaternas trafikpolitiska talesperson. Han kommer sannolikt uppvaktas av Demokraterna kring att samarbeta och att stoppa Västlänken.

– Vi har i tre valrörelser varit tydliga med att vi är för Västlänken och det är vad våra väljare vill. Däremot är jag öppen för att diskutera med och lyssna på olika åsikter. Men först vill jag bli vald, säger Axel Josefsson.

Inga kvinnor

Valberedningens förslag innehåller inga kvinnor på de ledande posterna. Moderatkvinnornas ordförande Anneli Rhedin kommer att ta upp detta till diskussion på måndag.

– Vi har många kompetenta kvinnor inom partiet och jag vill jobba för att lyfta dem. Det är en intern diskussion som vi kommer att föra, säger hon till SVT Nyheter Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Väst

Mer i ämnet