Axl Rose lämnar Stockholm, böter och skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Axl Rose, sångaren i det världsberömda hårdrocksbandet Guns 'n' Roses, släpptes ur häktet i kväll efter att ha erkänt sig skyldig till bland annat våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Den skandalomsusade rocksångaren greps tidigt i morse och hamnade i fyllecell, som en konsekvens av vad kvällstidingarna beskriver som en vild natts festande efter Guns'n'Roses spelning i Globen i går kväll.

Bet en vakt

Under eftermiddagen beslutade kammaråklagare Fredrik Ingblad att anhålla Axl Rose. Skälet var att det förelåg flyktfara, eftersom Axl Rose är amerikansk medborgare, skriver Dagens Nyheters nätupplaga. Efter att ha begrunnat sina synder valde den tillnyktrade stjärnan dock att erkänna sig skyldig och kunde därefter släppas ur häktet. På utsidan har han med största sannolikhet böter och skadestånd att se fram emot.

Enligt Fredrik Ingblad ska Axl Rose under gårdagsnatten bland annat ha bitit en vakt vid Berns Hotel, samt slagit sönder inredning och hotat polis- och vaktpersonal.

Bourbon och blondiner

Efter måndagskvällens spelning inför ett fullsatt Globen åkte bandet till efterfest på Café Opera, där Axl Rose fick sina tidigare framställda krav på obegränsade mängder bourbon och svenska blondiner tillgodosedda.

Tidigt i morse började Axl Rose bråka med en kvinna samt vaktpersonal. Bråket eskalerade och ledde så småningom till att sångaren greps och fördes bort.

Nytt album

Axl Rose är numera den enda kvarvarande originalmedlemmen i Guns n' Roses, som hade sin storhetstid mellan 1987-1991. Efter att bandets coveralbum ”The spaghetti incident” floppat 1993 ledde drogmissbruk och bråk bland medlemmarna till att bandet splittrades.

Senare i år förväntas bandet släppa ett nytt album igen, ”Chinese Democracy”, men av de ursprungliga medlemmarna är det bara Axl Rose och keyboardisten Dizzy Reed som fortfarande är med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.