Vetedegen är otroligt viktig, hemligheten är att jäsa ut den rejält. Sen ska bullarna gräddas en mycket kort tid i ugnen.
– Bullarna ska vara mellan fem och sex minuter i ugnen. Precis som med lussekatter ska degen bara kristalliseras, säger Jesper Långström.
Efter gräddning väntar garnering. Jesper tycker att mandelmassan är det viktigaste i bullen och är noga med att mandelmassa läggs över hela bullen.
– Mandelmassan centrum. Man ska få mandelmassa i varje tugga. En liten hemlighet för att få bra smak på mandelmassan är att blanda i lite salt. Grädden lägger man på så sent som möjligt, säger Jesper.
Så slipper du grädde på näsan
Ställer man in bullen i kylen drar den ihop sig. Jesper rekommenderar därför att bakar semlan så nära servering som möjligt för att undvika att ställa in den i kylen.
Sen så finns en speciell ätkonst för att slippa grädda på näsan.
– Ta av locket och vinkla huvudet uppåt, säger Jesper.