Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Baudin (S): Vi måste avvakta resultatet Foto: Andreas Hult/SVT

Baudin (S) om M och SD: ”Får träffas hur mycket de vill”

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Baudin, Socialdemokraternas partisekreterare, vill inte kommentera närmare hur han ser på partiets möjligheter att bilda regering i nuläget.

– Det är väldigt jämnt och vi måste invänta resultatet, säger han till SVT Nyheter.

– Vi har gjort en stark valrörelse och lyckas med konststycket att efter åtta år regeringsinnehav öka med dryga två procent – det är bra. Sedan är nästa steg att kunna bilda en regering, det är väldigt jämnt och vi måste invänta resultatet, säger Tobias Baudin till SVT Nyheter.

På frågan om vad han tycker om att Ulf Kristersson (M) och Jimmie Åkesson (SD) redan ska ha inlett förhandlingar om att bilda regering svarar han att de får ”träffas hur mycket de vill”.

– Jag bara noterar att det man kom överens om på högersidan, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, det var att man skulle släppa fram Sverigedemokraterna, säger han och fortsätter:

– Nu gör de det. Det går inte bra för något av de partierna, alla tre backar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.