Bensinpriset på årslägsta

Publicerad

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna på samtliga drivmedel. Bensinpriset är med sänkningen nere på lägsta nivån i år.

Riktpriset för 95-oktanig bensin sänks med 25 öre till 18:54 kronor per liter på bemannade stationer. För att hitta ett lägre bensinpris får man gå tillbaka till den 19 december 2022, då bensin kostade 18:49 kronor..

Dieselpriset sänks också med 25 öre, vilket ger ett literpris på 22:61, den lägsta nivån sedan den 24 juli i år när priset låg på 22:56 kronor.

Priset på biodiesel (HVO100) sänks med 40 öre till 28:42 kronor per liter, medan priset på etanol (E85) sänks med 15 öre till 14:14 kronor per liter.

Fordonsgaspriset sänks också, ned med 10 öre till 30:85 kronor per kilo.

Sänkningarna kommer efter en period med sjunkande oljepriser på världsmarknaden och en positiv utveckling för kronan.

Oljepriset pressas – nere på den lägsta nivån sedan i juni – då marknaden tvivlar på oljekartellen Opecs och Rysslands uttalanden om potentiella produktionsnedskärningar i framtiden samtidigt som statistik har visat att USA:s oljeproduktion har lyft till en ny historisk toppnivå på 13,2 miljoner fat per dag i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.