Anneli Andelén (C) tog sikte på ordförandeposten i kommunstyrelsen men fick se sig besegrad av en ny blocköverskridande koalition. Foto: SVT

Besvikelse hos Centerpartiet i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens besked om att det blir ett maktskifte i Falkenbergs kommun tack vare en blocköverskridande koalition bestående av S, MP, L och KD var besvikelsen stor i fullmäktiges näst största parti Centerpartiet.

– Det är en otrolig chock. Vi hade inte sett detta komma, säger Anneli Andelén (C).

Under den gånga mandatperioden har Alliansen plus med Centerpartiet i spetsen styrt Falkenbergs kommun. I den koalitionen ingick, utöver C, Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet.

Centerpartiets toppkandidat Anneli Andelén (C), som aspirerade på ordförandeposten i kommunstyrelsen, säger sig vara tagen på sängen av måndagens nyhet att KD, L och MP väljer att ingå i en koaltion med S istället för att jobba vidare med Alliansen.

Val 2018 – #dinröst

– Vi var långt framme i förhandlingarna med Alliansen plus. Vi var ett möte från att vara klara. Det känns helt otroligt tråkigt, säger Anneli Andelén.

Opposition med M

Nu kommer Centerpartiet att inleda ett valtekniskt samarbete Moderaterna och gå i opposition med de båda partiernas 19 samlade mandat.

– Nu sätter vi oss i opposition och vi kommer att vara riktigt starka om fyra år. Jag är en tävlingsmänniska, och väldigt ledsen och besviken, men nu ser jag framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet