Se Bianca Ingrosso berätta om livet i offentligheten. Foto: SVT

Bianca Ingrosso: “Vad är problemet med att dela med sig?”

Uppdaterad
Publicerad

Bianca Ingrosso är van att visa upp sitt liv både på tv och i sociala medier och förstår sig inte på människor som är för privata. Att visa intima delar av sitt liv för offentligheten kan ge både följare och pengar, visar en studie gjord på Handelshögskolan i Göteborg.

Influencern och entreprenören Bianca Ingrosso planerar att filma framtida förlossningar och lägga ut på nätet. 

– Kamerateamet ska vara med när jag föder – 100 procent. Hade du inte tittat?, säger hon till Parisa Amiri i SVT Edits nya serie Kvartsamtalet.  

Parisa Amiri: Är ingenting privat?

– Det finns EN typ av människa jag inte kan ha i mitt liv och det är människor som är för privata. Jag förstår inte: Vad är det som är ett sådant problem med att dela med sig? 

“Uppvuxen backstage” 

Bianca Ingrosso berättar att hennes öppenhet har formats av hennes uppväxt i underhållningsbranschen. Hon är dotter till artisten Pernilla Wahlgren och dansaren och krögaren Emilio Ingrosso och många i släkten är kända profiler.  

– Folk måste förstå att jag är uppvuxen backstage på farser där sexscener med en kollega är helt normalt, säger hon.  

“Gränserna förskjuts” 

Men som influencer är hon inte ensam om att dela med sig av sitt privatliv. 

En studie om kvinnliga influencers visar att de generellt har blivit mer öppna och visar saker som i många andras ögon är privat.   

– Internet belönar gränslöshet, säger Magdalena Petersson Mc Intyre, docent på Handelshögskolan i Göteborg, som gjort studien.  

– Gränserna till det privata förskjuts hela tiden för att väcka intresse. Uppmärksamhet kan många gånger översättas direkt till ekonomisk vinst. Den ger fler följare, och många följare ger sponsorer, säger hon.  

Öppen med bulimin 

Bianca Ingrosso har länge varit öppen med att hon lider av ätstörningen bulimi. I Kvartsamtalet berättar hon om hur hon ser på att dela med sig av problematiken. 

– Hur ska jag vara utåt så att jag hjälper mer än förstör? Jag inspireras inte av alla ‘jag klarade mig, här är jag, så frisk idag’. Det är så långt bort, jag kan inte relatera. Jag försöker vara öppen med den verkliga problematiken i vardagen, med den egna självbilden och självhat, säger hon.  

Parisa Amiri: Så du förväntas vara en förebild fastän du är mitt uppe i problemen? 

– Ja, så är det nog.  

Hela samtalet med Bianca Ingrosso finns i Kvartsamtalet på SVT Play, där Parisa Amiri även intervjuar Ebba Busch, Jason Diakité och Lotta Lundgren med flera. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.