”Det känns inte säkert. Vi vet inte om vi kommer iväg.” Foto: SVT

”Vi måste stå i en två kilometer lång kö”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter nio blev det klart: Flygstrejken är avblåst. Trots beskedet var det blandade känslor bland flygresenärerna på Arlanda.

– Vi måste ändå stå i en två kilometer lång kö. Det känns inte säkert. Vi vet inte om vi kommer iväg, säger Ksenia Galichanina till SVT Nyheter.

Anne-Marie Berglund har väntat på Arlanda sedan halv sju i morse. Hon är lättad över beskedet att det inte blir någon strejk. 

– Jag tycker det är väldigt positivt för att jag hoppas det förbättrar läget för oss som har stått och väntat i flera timmar nu, säger hon.

Hot om SAS-strejk

18 avgångar ställdes in och minst 11.000 passagerare drabbades inför strejken. Efter att parterna nu nått ett avtal blir det inga fler inställda avgångar, enligt SAS. Men trots beskedet känner många fortsatt frustration över situationen.

– Det känns inte bra. Det känns inte säkert. Vi vet inte om vi kommer iväg. Det är ganska dålig information, varken SAS eller resebyrån hur de ska göra. säger Ksenia Galichanina.

Den långa kön vid SAS ombokningsdisk på Arlanda har växt under hela morgonen. Ksenia Galichanina berättar att hon köat sedan kvart i sju i morse.

– Vi drabbas ändå. Vi måste ändå stå i en två kilometer lång kö. Jag har förståelse för piloterna och SAS, men det drabbar oss vanliga människor. Vi får vänta och fortsätta vara positiv, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hot om SAS-strejk

Mer i ämnet