Blandade reaktioner bland gymnasieeleverna: ”Kanske inte kan få samma hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns både fördelar och nackdelar med att gymnasieskolorna stänger ner undervisningen på plats. Det säger eleverna som SVT träffar efter dagens besked.

– Nackdelen är väl att jag kanske inte kan få samma hjälp från lärarna, säger Romeo Söder på Klara Östra Teoretiska gymnasium.

Det var en speciell stämning efter beskedet att gymnasieskolorna ska bedriva distansundervisning, för att hejda ytterligare spridning av coronaviruset.  – Man blir mindre nervös för att få viruset. Man behöver inte gå runt och vara orolig nu, säger Linnea Vågfors på NTI-gymnasiet vid Gärdet i Stockholm.

Hur distansundervisningen kommer att fungera i praktiken och hur disciplinen kommer att vara bland eleverna är osäkert, menar Romeo Söder på Klara Östra Teoretiska gymnasium.- Det kan bli oseriöst. Många tänker nu ”shit jag har ingen skola, nu kan jag ta det lugnt och inte plugga.” Men så är det ju inte, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.