• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Förlikningen innebär att Ebba Busch undviker en ny rättslig process. Foto: Henrik Montgomery/TT

Busch betalar skadestånd till förtalat ombud

Publicerad

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch betalar skadestånd till den man hon dömts för att ha pekat ut som brottslig i samband med en uppmärksammade hustvist, avslöjar Expressen. Det innebär att Busch undviker en ny rättslig process.

Mannens advokat Fredric Wikman berättar för Expressen att parterna har träffat en förlikning. Och till SR Ekot säger Fredric Wikman att hans klient nu vill lägga ärendet bakom sig.

– Det blir ju alltid ett kompromissande när man förlikas, han är tillräckligt nöjd för att godta den här förlikningen och lägga det här bakom sig, säger Fredric Wikman till Ekot.

Förlikningen gör att Ebba Busch undviker en ny rättslig process. Ingen av parterna vill gå in på hur stort skadeståndet är och inga offentliga handlingar finns, rapporterar Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.