Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Min poäng är att vi måste utgå från vilka principer vi ska vila vår lagstiftning på”, säger Ebba Busch angående hennes sommartal som mött en del kritik. Foto: Aktuellt

Busch (KD) i Aktuellt: ”Man måste kunna skämta om religion”

Uppdaterad
Publicerad

Det måste vara möjligt att skämta och göra satir om Jesus, men detsamma måste även gälla Mohammed. Det menar Kristdemokraternas Ebba Busch, som i Aktuellt diskuterar kontentan av sitt sommartal som berörde koranbränningarna.

Under sitt videotal på söndagen uppmanade Ebba Busch muslimer att ”vända andra kinden till” när deras religion ifrågasätts, kritiseras eller kränks. Så som kristna personer har gjort i flera år, enligt henne. Busch jämför därefter koranbränningarna med när humorserien Grotesco 2007 skämtade om Jesus i en sjungande satir, vilket har mötts av en del kritik.

Är det samma sak att bränna koranen som att skämta i ett humorprogram? Hör partiledarens svar under onsdagens Aktuellt i klippet ovan.

Hela intervjun går att se på på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.