Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Avspärrat kring Socialdemokraternas högkvarter

Uppdaterad
Publicerad

Bombmannen i Gamla stan bombhotade även Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen.
Polisen spärrade därför av flera butiker i området på torsdagen.

Kort efter gripandet av den misstänkte bombmannen i Gamla stan, meddelande polisen att avspärrningarna på Sveavägen skulle hävas när undersökningen av Socialdemokraternas högkvarter var genomförd.

I arbetet vid Sveavägen kontrollerades ett fordon som stod utanför den fastigheten som patrullerna kontrollerade. Efter en kontroll uppgav polisen att fordonet kommer att få stå kvar. Genomsökningarna av fastigheterna på Sveavägen och Stora Nygatan tog tid eftersom gasledningar går genom husen.

Ett flertal butiker stängdes av på grund av bombhotet.

– Inga kunder får komma in, det är helt avspärrat, sade Ludvig Deverdier som jobbar på Naturkompaniet som ligger ett tiotal meter från Socialdemokraternas partikansli.

–  Polisen sade att det är ett bombhot mot Socialdemokraternas kontor. De kunder vi hade i butik fick gå, sade han till SVT Nyheter på torsdagen

Men ni stannade kvar?

– De sade att vi kunde välja att gå ut eller vara kvar i butik och det känns ganska tryggt att vara kvar.

”Känns otäckt”

Shahy Chowdhury, som jobbar som jouransvarig i Coop-butiken på Sveavägen 70, bredvid Socialdemokraternas partikansli, var inte lika lugn.

– Det känns inte tryggt, det är väldigt många polisbilar här utanför och det står mycket människor borta vid avspärrningarna. Det känns väldigt otäckt, säger han till TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bombhot i Gamla Stan

Mer i ämnet